Loading...

Fiona Kock

ontwerper en eigenaar quub

Van jongs af aan was Fiona [1971] gefascineerd door mode en design. Na het afronden van de Hoge School voor de Kunsten Arnhem, Modevormgeving, was Fiona vijftien jaar actief, van conceptontwikkeling tot realisatie, in de mode industrie. Als senior designer en als leidinggevend conceptdesigner werkte Fiona voor verschillende high end kleding labels en reisde ze over de hele wereld.

Haar latente liefde voor design overwon uiteindelijk en als vanzelfsprekend werd ze partner bij quub. Haar kennis van materialen, stoffen en kleurgebruik verrijkt haar conceptuele visie en maakt haar een expert op het gebied van ruimte beleving. Met kleur en het gebruik van de juiste materialen transformeert ze omgevingen in sfeervolle en behaaglijke verblijfruimtes. Dankzij haar kennis en haar vele reizen, signaleert Fiona trends voordat ze in design en het modebeeld zichtbaar zijn maar ze laat zich er niet door beperken. In haar werk betrekt ze graag andere disciplines als kunstenaars, fotografen en dichters om een uniek eindresultaat te realiseren. Als geen ander weet ze sfeer neer te zetten en de wens van de opdrachtgever te vangen, te vertalen en tot in detail door te voeren in het uiteindelijke resultaat.

Fiona: ‘Wij hebben voordat we een opdracht aanvaarden veel contact met de opdrachtgever, we willen de opdrachtgever niet alleen goed leren kennen maar samen de vraag analyseren en tot in detail vertalen tot een vanzelfsprekend geheel. Zonder onze visie op te dringen, verleiden we de opdrachtgever tot het inzien van nieuwe aspecten en ideeën. Door de vraagstelling te verfijnen en de vraag opnieuw te stellen, vertelt het fysieke resultaat het verhaal van de opdrachtgever tot in detail in plaats van alleen te appelleren aan de grote lijnen. ‘

nieuws

sbs6 huizenjacht

Te zien, huis van ontwerpers Erik en Fiona op...
meer