Loading...

Fiona Kock

ontwerper en eigenaar quub

Van jongs af aan was Fiona [1971] gefascineerd door mode en vormgeving. Na het afronden van de Hoge School voor de Kunsten Arnhem, Modevormgeving, was Fiona vijftien jaar actief, van conceptontwikkeling tot realisatie, in de mode industrie. Als senior fashion designer en als leidinggevend conceptdesigner werkte Fiona voor verschillende high end kleding labels en reisde ze veel voor haar werk, maar ook prive.

Haar liefde voor interieurs overwon uiteindelijk en als vanzelfsprekend werd ze partner bij quub. Haar kennis van materialen, stoffen en kleurgebruik verrijkt haar conceptuele visie en maakt haar een expert op het gebied van ruimte beleving. Met kleur en het gebruik van de juiste materialen transformeert ze omgevingen in sfeervolle en behaaglijke verblijfruimtes. In haar werk betrekt ze graag andere disciplines als kunstenaars, fotografen en dichters om een uniek eindresultaat te realiseren. Ze weet de juiste sfeer neer te zetten en de wens van de opdrachtgever te vangen, te vertalen en tot in detail door te voeren in het uiteindelijke resultaat.

Fiona: ‘Wij hebben voordat we een opdracht aan nemen veel contact met de opdrachtgever, we willen de opdrachtgever niet alleen goed leren kennen maar samen de vraag analyseren en tot in detail vertalen tot een vanzelfsprekend geheel. Zonder onze visie op te dringen, verleiden we de opdrachtgever tot het inzien van nieuwe aspecten en ideeën. Door de vraagstelling te verfijnen en de vraag opnieuw te stellen, vertelt het fysieke resultaat het verhaal van de opdrachtgever tot in detail. Dat is bij ieder project onze doelstelling.

nieuws